Brede school

We bieden allerlei activiteiten aan, zowel onder als na schooltijd. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen opgroeien in een diverse, uitdagende wereld en zoveel mogelijk in ‘beweging’ komen en nieuwe dingen leren. Samen met onze enthousiaste partners buiten de school halen we die wereld zoveel mogelijk naar ons toe. Samen bewegen en ontwikkelen we!

Naschoolse activiteiten

Elke dag is er na schooltijd een activiteitenaanbod voor de kinderen. In samenwerking met Stadskids ontmoetingscentrum de Rietschoot en OBS de Zandloper in Koedijk doen de kinderen na schooltijd, tegen een kleine vergoeding, mee aan verschillende activiteiten. Dit zijn creatieve, sportieve en soms wetenschappelijke activiteiten. Ook kijken kinderen film of spelen toneel.

Muziek

Op de Erasmus krijgen de kinderen muziekles vanuit de methode 1, 2, 3 ZING. Alle leerkrachten zijn bijgeschoold door professionele muziek- en zangdocenten van Artiance, Centrum voor de Kunsten Alkmaar. Kinderen zingen, bespelen muziekinstrumenten en bewegen op muziek.

Bewegen en gezondheid

Op de Erasmus drinken we graag water. Dit is gezond en lekker. Op woensdag is het fruitdag. Dan nemen we fruit mee als tussendoortje. Alle kinderen hebben twee keer in de week gymles. We doen mee aan sportactiviteiten zoals schooljudo, schooltennis, schaatsen, Aikido, schoolhandbal en schoolvoetbal.

Fysiotherapie

Op donderdagochtend werkt fysiotherapeute Karin Wuijster bij ons op school. Karin Wuijster is verbonden aan de praktijk voor fysiotherapie de Mare. Zij behandelt kinderen van school die begeleiding en ondersteuning nodig hebben in de ontwikkeling van grove en fijn-motorische vaardigheden.